Apotheek de Vogelvlinder logo 570x58 pixels

Over ons

Apotheek de Vogelvlinder is de apotheek van nu. Wij leveren moderne zorg met aandacht voor de gezondheid van onze patiënt. Wij zijn gevestigd in Gezondheidscentrum het Zand, in Leidsche Rijn, waar wij nauw samenwerken met de andere zorgverleners van het centrum.  

Balie Apotheek de Vogelvlinder
Thuisbezorgen Apotheek De Vogelvlinder

Apotheek De Vogelvlinder

In januari 2022 hebben wij onze deuren geopend. Met onze moderne werkwijze, die wij in samenwerking met de huisartsen hebbenontwikkeld, zorgen wij ervoor dat het gemak rondom het ophalen en ontvangen van medicatie voor onze patiënten zo groot mogelijk is. Met onze digitale communicatie kanalen zijn we altijd in de buurt voor onze patiënten, terwijl we in de apotheek ervoor zorgen dat er juist aandacht is voor de patiënt 

In de apotheek zijn wij het liefst bezig met de gezondheid van onze patiënten. Wij besteden daarom zo veel mogelijk tijd en aandacht aan de begeleiding van mensen bij hun medicijngebruik. Wij kiezen ervoor om de logistieke taken, het klaarmaken van de medicijnen, zo veel mogelijk uit te besteden. Wij hebben daarom weinig medicijnen op voorraad en een kleine ruimte. Spoedmedicatie hebben we natuurlijk in de apotheek zodat u daar direct mee kunt beginnen. 
 

Wij doen er alles aan om het bestellen en leveren van de medicijnen zo gemakkelijk en prettig mogelijk voor u te maken. Wij werken daarom met een medicijnkluis en een bezorgservice. Onze bezorgservice is gratis en iedereen kan daar gebruik van maken.  

Wij vinden het belangrijk dat onze zorg voor iedereen toegankelijk is. Voor mensen met een volle agenda die alleen digitaal bereikbaar zijn maar ook voor mensen die persoonlijk contact prettig vinden of waarbij digitaal contact niet mogelijk is. U kunt daarom zelf kiezen of het contact digitaal plaatsvindt, telefonisch of persoonlijk bij ons in de apotheek. En op een moment dat het voor u uitkomt. 

Bij ons staat duurzaamheid hoog op de agenda. In onze ogen is de farmaceutische zorg namelijk alleen toekomstbestendig als er ook aandacht is voor de impact van de apotheek op het milieu. Bij elke beslissing die we nemen wordt duurzaamheid meegenomen. Een voorbeeld hiervan is dat wij papierloos werken. Alle recepten worden elektronisch verwerkt en bijsluiters sturen wij per mail. 

Hoewel wij u graag helpen bij het verstrekken van medicijnen zouden wij liever hebben dat u helemaal geen medicijnen nodig heeft. Helaas is dit niet altijd te voorkomen. Maar in sommige gevallen kan een gezonde leefstijl hier aan bijdragen. Wij besteden daarom veel aandacht aan het bevorderen van een goede gezondheid en werken graag samen met andere zorgverleners om dit te bereiken. 

Even voorstellen: Iris Zuydgeest, de beherend apotheker

Mijn naam is Iris en ik werk sinds 2012 als apotheker. Ik ben mijn carrière begonnen in een apotheek in Noordwijk waar ik mij heb gespecialiseerd tot openbaar apotheker. Hierna heb ik een aantal jaar als interim apotheker gewerkt en ervaring opgedaan in verschillende apotheken. 

 Als apotheker ben ik eindverantwoordelijk voor alle handelingen in de apotheek. Ik controleer dagelijks alle recepten die in de apotheek verwerkt worden. Daarnaast ben ik nauw betrokken bij de farmaceutische zorg voor onze patiënten. Ik wil graag dat patiënten mij kennen en mij kunnen bereiken voor vragen over hun medicijnen. 

Heeft u een vraag voor mij? Maak meteen een afspraak! 

Iris Zuydgeest

Aanmelden als patiënt

Wat fijn dat u zich wil aanmelden bij apotheek De Vogelvlinder! Namens het gehele team willen wij u in ieder geval van harte welkom heten.